НОВИНИ

Synology представи трибандовия Wi-Fi 6 рутер RT6600ax Вторник, 10 Май 2022

-

Акценти

  • 5,9 GHz работен спектър с високоскоростни 80 и 160 MHz канали
  • 2.5GbE порт за висока скорост на входящата връзка
  • Secure Network Foundation - до 5 отделни мрежи за разделяне на устройствата
  • Pодителски контрол и филтриране, управление на трафика и защита срещу злонамерени действия
  • Опростен отдалечен достъп със мощни VPN решения

Ултра бърз и сигурен безжичен рутер за дома и малкия офис

Изграден на базата на новия стандарт Wi-Fi 6, RT6600ax е трибандов рутер, който постига комбинирана безжична скорост на трансфер до 6,6 Gbps. Трите радио честоти работят в комбинация с конфигурируемия 2.5GbE WAN/LAN порт за постигане на максимална скорост на връзката за всяко устройство. Pутерът се управлява от постоянно развиващата се операционна система Synology Router Manager като особено внимание е обърнато на сигурността и простотата при управление и контрол на мрежата.

Свързаност за Интернет на бъдещето

RT6600ax е проектиран за върхова производителност - безжично и по кабел. Четириядреният процесор с честота 1,8 GHz гарантира бърза обработка дори при свързване на множество устройства и активиране на допълнително филтриране и функции за управление на трафика.

  • Трибандовата Wi-Fi свързаност (2,4 + 5 + 5 GHz) осигурява повече честотна лента за различните устройства, особено в комбинация със Smart Connect за автоматично оптимизиране на връзката към всяко устройство съобразно обхвата и скоростта.
  • Pазширената честотна лента от 5,9 GHz поддържа допълнителни канали с широчина 80 и 160 MHz и без интерференция за поддържане на високи скорост на предаване на данни.
  • Гъвкавият 2.5GbE порт може да бъде конфигуриран като WAN или LAN, както за връзка с високоскоростни ISP планове, така и за бързи настолни компютри или NAS.

Солидна мрежа за всички устройства

Управляван от операционната система Synology Router Manager (SRM), RT6600ax е изграден със същото внимание към сигурността и надеждността като нашите NAS/SAN системи. Пакетът от решения за управление на SRM е проектиран от нулата, за да помогне на администраторите да подсигурят своите мрежи.

  • Налична е възможност за създаване на до 5 отделни мрежи, където да бъдат групирани различни устройства в зависимост от тяхната роля и цел, както и да бъдат присъединени до 15 безжични SSID на всяка мрежа. Администраторите могат да дефинират индивидуални мрежи и устройства в тях с установени за цялата мрежа или отделни правила за защитната стена, политики на достъп, контрол на трафика, родителски контроли, уеб филтри и др.
  • Всяка конфигурируема мрежа поддържа VLAN тагване и отговаря на стандарта за съответствие 802.1q във всичките режими на използване - рутер, точка за достъп и малка mesh конфигурация (при свързани няколко Wi-Fi точки).
  • Напредналите мрежови администратори могат да настроят модула Threat Prevention, който извършва инспекция на мрежовите пакети, за да открие и блокира потенциално злонамерен трафик.

Прецизен контрол на достъпа и уеб филтриране

SRM включва мощни възможности за администриране на достъпа и съдържанието, които позволяват на родители и администратори да настройват ясни правила за достъп и да дефинират позволено и забранено съдържание.

  • Достъпът и уеб филтрите могат да бъдат дефинирани по профил и да бъдат приложени върху всички устройства по подразбиране или само към специфични такива.
  • Графикът на браузване позволява задаване на максимално дневно време за Интернет достъп за всеки отделен потребител и ден от седмицата. Уеб филтрирането се задава на база 18 общи категории сайтове за всеки потребителски профил като опционално може да бъде разширено с допълнителни списъци за разрешен и забранен достъп. Уеб филтрирането също може да се активира по график. Допълнително може да се настрои безопасно търсене с филтриране на резултатите от YouTube, Google и Bing за всеки профил.
  • Pутерът позволява активиране на автоматично блокиране на познат зловреден трафик за цялата мрежа с помощта на постоянно обновяващата се база данни DNS/IP Threat Intelligence.
  • Съхраняват се данни за навиците при браузване на различните потребителски профили с цел анализ на използването на мрежата и защита.

Сигурен отдалечен достъп за хибридна или дистанционна работа

RT6600ax включва три мощни VPN възможности, които позволяват опростен, но сигурен отдалечен достъп до вашата мрежа. Безплатното решение Synology VPN Plus включва богати възможности за свързване, които отговарят на различни нужди.

  • Synology SSL VPN е високопроизводителна опция, която предлага клиенти за PC, mac и мобилни платформи и осигурява най-широката поддръжка на всеки протокол като например тези за достъп до файлове SMB, iSCSI, Windows RDP, SSH и др.
  • WebVPN е лека опция, която не изисква клиентски софтуер и осигурява директен достъп до вътрешните уебсайтове през браузър.
  • Remote Desktop позволява лесен отдалечен достъп до Windows, macOS и RDP или VNC съвместими устройства в мрежата директно през браузър.
  • Site-to-Site VPN свързва отдалечени локации, за да позволи лесна съвместна работа, без да изисква отделна VPN връзка от всяко клиентско устройство.
  • Могат да бъдат зададени права на ниво потребител или да се установи връзка с Active Directory или LDAP услуги за по-лесно конфигуриране.

Synology RT6600ax вече е наличен за поръчка.