НОВИНИ

ARECA получава WHQL-сертификат Сряда, 16 Март 2005

- Тайпе, Тайван, 16 март 2005 - Areca Technology Corporation (ARECA) обяви днес, че е получила WHQL-сертификат на Microsoft (Windows Hardware Quality Lab) за сериите PCI-X и PCI-Express високопроизводителни SATA ll RAID контролери. Линията SATA ll RAID контролери, включително сериите ARC-11XX и ARC-12XX, е WHQL сертифицирана от Microsoft за OEM решения и осигурява съвместимостта и надеждността, при работа в Microsoft Windows среда.

WHQL цензът на Microsoft показва, че продуктът отговаря на стандартите на Microsoft и на изискванията за съвместимост с операционната система Windows. Процедурата сертифицира хардуера и драйверите за съвместимост в Microsoft Windows среда и осигурява на потребителя по-висока сигурност и надеждност.

Сертифицираният продукт може да бъда включен в „Hardware Compatibility List” (Списък с хардуерно-съвместими устройства) на Microsoft – ресурс, който IT-отделите на компаниите често ползват при взимане на решения за закупуване на хардуер. Освен това изискването за драйвъри към Windows ME, 2000 XP и 2003 е да имат дигитален сертификат, който доказва, че са преминали тестовете за WHQL. Дигиталният сертификат е криптиран код, който се прибавя към файловете на драйвъра. Операционната система прочита този файл, за да се увери, че устройството притежава WHQL сертификат. Ако устройството няма такъв документ, системата предупреждава потребителя за „възможни проблеми със съвместимостта” при инсталиране на устройството.

PCI-X и PCI-Express SATA RAID контролерите се разпространяват в конфигурации от 4, 8, 12, и 16 порта, но обещават по-висока скорост и по-добра производителност при поддръжката на RAID 6 и SATA ll в сравнение с конкурентните продукти. Новите контролери са проектирани да работят и с 64-битови приложения и поддържат единичен дял по-голям от 2TB чрез 64-битов LBA на един контролер. Предлага се онлайн разширение на капацитета, увеличаване на обема за запис, миграция между различни RAID нива, модул за допълнителна батерия, допълнителен Flash Image и възможност за управление на дискови модули чрез I2C шина. Всички тези характеристики са достъпни благодарение на доказания в областта си външен RAID контролер.



За редакторите

Areca Technology Corporation проектира и произвежда продукти за съхранение на данни за всички области на пазара, включително DAS, NAS и SAN. Всички PCI, SCSI и контролери за Fiber Disk устройства поддържат голям брой RAID нива, включващи 0, 1, 3, 5, 6, 10 или JBOD. Areca произвежда собствени ASIC, високоскоростни IDE контролери и RAID 6 устройства за постигане на висока пропускателна способност и надеждност. Усилията на компанията са фокусирани върху проучването и разработката на технологии за дискови устройства, отличаващи се с бърза производителност, висока степен на надеждност и по-ниски цени в сравнение с тези на конкурентните дискови устройства.

Повече информация може да намерите на адрес http://www.areca.com.tw


Areca е регистрирана търговска марка на Areca Technology Corporation. Всички останали имена и имена на продукти са търговски марки или регистрирани търговски марки на съответните фирми.

За повече информация за WHQL сертификата, моля посетете уебсайта на Microsoft на адрес:
http://www.microsoft.com/whdc/whql/default.mspx